ziarah lagi ye.. ;)

siapa setuju untuk buat reunion 8 tahun akan datang?

Thursday, December 2, 2010

bumi mesir


bismillah. alhamduliLlahhhhh! sangat2 bersyukur sebab masih boleh menabur ayat2 kat blog batch. 3 perkataan yang lama disimpan untuk diluahkan, SAYA RINDU ANDA!! ya, ANDA lah!!

perjalanan 2 bulan di bumi rantau really taught me how to be a person-> a good listener, a good friend, a good student, a good da'ie, a good daughter, a good leader....etc! setakat mana pengalaman ana di malaysia, susah nak dibandingkan di sini (cairo). betul2 berbeza....

ditambah jurusan medik, pengurusan diri untuk menggunakan masa sangat penting. seminit kita terlambat, habissssslah! nak kejar 'bas' bukan senang. kalau kita tak lari cepat2, habis kita kena langgar. as we knew before, ada yang kena kejar bas untuk nak naik bas. hamdaLlah, stakat ni ana tak kena kejar bas lagi.. just tahan dengan tangan, inshAllah bas akan berhenti dan jalan balik lepas kita naik. :)

alhamduliLlah...! memang sangat tak jangka akan jejak kaki di sini. sebelum SPM, rancang nak pegi jordan or somewhere else selain mesir. ((wamakaru wamakaraLlah, waLlahu khairul maakirin)) Allah memang sebaik2 pengatur!!! bila ingat balik result SPM, memang rasa ana takde harapan nak teruskan cita2.. medik memang tepi habis2.

parents lagi la...nampak sedih sangat. sebagai anak, boleh nampak kalau parents kita tengah sedih. apatahlagi diri ni.. ya Allah, hati time tu hanya mampu pasrah dan redha sngat2!! as same time, very proud dengan kawan2. jadi tak rasa sedih mana pun.

alhamduliLlah, Allah buka jalan dan buka mata parents... parents ana yang banyak berkorban. buat itu, settlekan ini, bayar itu, pergi pejabat ini... ((semoga Allah berkati jasa mereka!))

after a while, hati dah mula bertapak di sini... makanan, masyarakat sekeliling, lecturers, study, kelas Quran, majlis2 tarbawi sangatttttt manfaat, inshAllah.

other side, ana ditaqdirkan duduk serumah dengan mereka2 yg berlatarkan SBP, MRSM dan SMK.. alhamduliLlah dapat housemates yang inginkan bi'ah solehah itu SENDIRI. :) bila ana dekat graf futur, mereka akan ingatkan ana... syukruliLlah! payah nak cari kawan yang betul2 nakkan perubahan. :)

kelu neurons nak teruskan ayat..... (dah lama tak update blog. ayat bm pun macam tak berapa nice dah.) minta maaf banyak2...! dah lama sangat tak update blog. meh ramai2 meriahkan blog ni. apa hal, text najihah Ashaari. (boleh kan najihah? ;) )

1 more thing, khususan ila ukhti Nur Najihah binti Abdul Muhaimin, barakaLlahu lakuma wa jama'a bikhair!!!! asiifah sngat2, tak dapat turun padang. :(

percayalah, percayalah, percayalah SAYA RINDU KALIAN!!!!!


*nak tengok gmbar2 kat mesir, ziarah fb cik aQal. jgn lupa, drop something kat wall fb ana ye. :)

No comments:

Post a Comment

harapan

kita adalah generasi harapan agama. walaupun kita wanita, tidakkah Aisyah Humaira' r.a dan Fatimah az-Zahra' r.a itu juga wanita..? kita mampu membangkitkan kembali daulah yang lama tidak kelihatan. walaupun hanya dengan sebuah blog...